както и неговата визуално естетическа декорация. Благодарение на правилно подбраните мебели можем да придобием естетика, съобразена с нашите индивидуални вкусове и предпочитания. Мебелите правят празните пространства място за ежедневна почивка, семейни срещи, работа и домашна работа. В съвременните интериорни аранжировки голяма роля играят минималистичната, модерната и скандинавската естетика, които се фокусират върху създаването на елегантни, но сдържани, както и изключително функционални и практични пространства в ежедневието. Кои мебели ще се впишат по-добре в споменатите интериори: завършени в бяло или в декор от естествено дърво с видими зърна?

Естествени и автентични мебели

Един от най-често избираните варианти за аранжиране на модерен интериор са дървените мебели, които са известни с вечната си гъвкавост. Казват, че дървото е “топъл” материал, който внася уютен характер и приятна атмосфера в интериора. Дървените мебели са автентични и влияят на настроението ни – със сигурност всеки от нас ще ги свърже с дома. Дървените мебели създават уникална атмосфера в интериора, никой няма да мине покрай тях безразличен. Едно от най-големите предимства на дървените мебели е тяхната здравина и издръжливост над средната. Дървените мебели са солидно изработени от висококачествен материал, благодарение на което ще ни служат добре при ежедневна употреба дълги години.

Индивидуалният характер на дървото

Дървените мебели ще паснат идеално на различни интериорни стилове, например скандинавски, шаби шик, минималистичен, както и бохо или винтидж. Дървото е доста универсален материал, а мебелите могат да бъдат изработени от различни видове дървета, както и завършени в различни нюанси, така че можете лесно да изберете мебелите според вашите индивидуални предпочитания. Струва си да запомните, че всяка дървена мебел ще има различно зърно, благодарение на което на всяка мебел ще се вижда различна структура. Почти всяка мебел може да бъде направена от дърво: като се започне от маса и столове от дърво и завърши с легло или скрин.

Бели мебели – какви аранжировки подхождат?

Друг изключително популярен вариант, който често се използва от интериорните дизайнери, са мебелите, завършени в бяло. Бялото е универсален цвят, който ще се съчетае перфектно с всички останали цветове, като черно, студени пастелни или ярки и интензивни нюанси. Бялото ще изглежда добре не само в многоцветен интериор, но и в монохромни пространства. Безспорното предимство на бялото е неговият непреходен характер – той никога няма да излезе от мода, бялото ще остане завинаги в интериорния дизайн. Аранжировките с бели мебели са идеални за провансалската и скандинавската естетика, но добавянето на бяло в други аранжировки също ще работи изключително ефективно – ще изглежда страхотно в модерен, винтидж и класически интериор.

Лесно ли се поддържат чисти белите мебели?

Белите мебели могат да бъдат практични мебели, при условие, разбира се, че са изработени от висококачествени материали, например дърво. Белият цвят на мебелите прави прахът по-малко видим по тях, както и отпечатъците от пръсти няма да бъдат толкова забележими по тях. Струва си да се помни, че повишената функционалност на мебел се демонстрира преди всичко от нейното подреждане, а не от цвета на мебелите. Разбира се, трябва да се погрижите за белите мебели, особено ако искате те да останат в този цвят с години – редовното почистване на мебелите ще ни позволи да избегнем обезцветяването.

Визуално уголемяване на интериора

Белите мебели са чудесно решение за малки помощни помещения, тъй като светлата им форма визуално ще разшири интериора – ще даде на стаята усещане за простор. Нещо повече, белите мебели ще внесат в стаята уютна атмосфера, предразполагаща към релаксация, както и аспект на свежест и лекота. Белите мебели най-често се избират от подредени хора, за които редът и непоклатимата естетика са квинтесенцията на интериора. Белите мебели ще зарадват със своята уникална красота и уникалност.

 

 

Categories: Business